Als je je kwetst tijdens een match of training, dan ben je ook verzekerd via je aansluiting bij TK Meldert en Voetbal Vlaanderen.

 

 

 

Bij een ongevallendossier volg je deze stappen:

  1. De speler laat de achterkant van het ongevallenformulier invullen door de behandelende geneesheer. De voorkant van het document moet ingevuld worden door de speler zelf: niet vergeten om klevertje ziekenfonds te plakken! De info die hij niet heeft, vult de club zelf in alvorens door te sturen.
  2. Het ingevulde en ondertekende document moet dan zo snel mogelijk aan Gerechtigd Correspondent Audrey Levingbird bezorgd worden door het aan haar persoonlijk af te geven of via haar bakje achter de toog in de kantine. Het document moet binnen de 21 kalenderdagen na het ongeval bij de bond zijn om aanspraak te maken op terugbetaling.
  3. De club stuurt het document naar de voetbalbond.
  4. Een dikke week later ontvangt de club de ontvangstbevestiging van de voetbalbond. Dit document sturen we op onze beurt door naar de speler, die vervolgens met dat document opnieuw naar de behandelende geneesheer gaat om dit document te ondertekenen voor verklaring van genezing van de speler.
  5. Het ondertekende document moet dan opnieuw aan Gerechtigd Correspondent Audrey Levingbird bezorgd worden, samen met de originele facturen en afrekeningen.
  6. Dit sturen we dan onmiddellijk naar de voetbalbond die vervolgens gedeeltelijk tussenkomt in de kosten

Dus wat de facturen en rekeningen betreft: deze moeten in eerste instantie door de speler zelf betaald worden. Vervolgens komt het ziekenfonds voor het grootste deel daarin tussen. Eventueel kan je je eigen hospitalisatieverzekering aanspreken om terugbetaling te krijgen van wat niet terugbetaald wordt door het ziekenfonds. De verzekering van de bond betaalt daarna (deels) de kosten terug die niet door het ziekenfonds of de eigen hospitalisatieverzekering zijn terugbetaald.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.