Hopelijk blijven jullie ervan bespaard, maar het kan altijd gebeuren dat je te maken krijgt met een blessure of ongeval tijdens een training of match. Wanneer dit gebeurt, moet je onmiddellijk een ongevallenformulier laten invullen. Dit formulier kan je altijd bekomen van je ploegafgevaardigde (die zitten in de wedstrijdtas) of via de kantine waar er altijd wel enkele exemplaren klaar liggen.  

Hieronder staat de procedure beschreven die je moet volgen:  

  1. De speler laat het ongevallenformulier door de behandelende geneesheer invullen. Niet vergeten om klevertje ziekenfonds te kleven en het document te ondertekenen!   
  2. Vul ook het extra formulier in dat de Gerechtigde Correspondent Audrey Levingbird nodig heeft om je aanvraag online te kunnen doorgeven.  
  3. Het ingevulde en ondertekende document moet dan zo snel mogelijk aan onze Gerechtigde Correspondent bezorgd worden door het aan haar persoonlijk af te geven of via haar bakje achter de toog in de kantine. Het mag ingescand ook doorgemaild worden of verstuurd worden via PSD. Het document moet binnen de 21 kalenderdagen na het ongeval doorgestuurd worden door de club naar de bond om aanspraak te kunnen maken op een terugbetaling. Dit is de verantwoordelijkheid van de speler / ouders zelf, dus bezorg het document aub niet aan de trainer / afgevaardigde / andere speler ... maar bezorg het ZELF en wacht niet tot de laatst mogelijke dag. 
  4. De club doet vervolgens de aanvraag bij de voetbalbond.  
  5. Na goede ontvangst, krijg je een mail (of via PSD) van onze Gerechtigde Correspondent met een ontvangstbevestiging van de voetbalbond.   
  6. De ontvangstbevestiging dien je na genezing opnieuw te laten invullen door de behandelende geneesheer.  
  7. Het ondertekende document moet dan opnieuw aan onze Gerechtigde Correspondent bezorgd worden, samen met de originele facturen en afrekeningen GEEN KOPIEËN.  
  8. Dit sturen we dan onmiddellijk naar de voetbalbond die vervolgens gedeeltelijk tussenkomt in de kosten. 

Dus wat de facturen en rekeningen betreft: deze moeten in eerste instantie door de speler / ouders zelf betaald worden. Vervolgens komt het ziekenfonds voor het grootste deel daarin tussen. Eventueel kan je je eigen hospitalisatieverzekering aanspreken om terugbetaling te krijgen van wat niet terugbetaald wordt door het ziekenfonds. De verzekering van de bond betaalt daarna (deels) de kosten terug die niet door het ziekenfonds of de eigen hospitalisatieverzekering zijn terugbetaald.  

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.