Aanspreekpersoon integriteit aangesteld

21/09/2023

Bij TK Meldert streven we naar een veilige en respectvolle omgeving, waarin iedereen met plezier kan voetballen. Om de integriteit en welzijn van onze leden te waarborgen werd een API (aanspreekpersoon integriteit) aangesteld bij de club.

Bij TK Meldert streven we naar een veilige en respectvolle omgeving, waarin iedereen met plezier kan voetballen. Om de integriteit en welzijn van onze leden te waarborgen werd een API (aanspreekpersoon integriteit) aangesteld bij de club.


Wat?

Een Aanspreekpersoon Integriteit binnen een sportclub (Club-API) is een laagdrempelig aanspreekpunt waarbij sporters, hun ouders, trainers, bestuurders of andere betrokkenen terechtkunnen met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. We begrijpen dat dergelijke situaties gevoelig en moeilijk kunnen zijn om mee om te gaan, en daarom bieden we een veilige en vertrouwelijke omgeving om je verhaal te delen. 


Waarom?

Ons doel is om elke melding serieus te nemen en passende actie te ondernemen. We zullen elke situatie met de grootste zorg en discretie behandelen, waarbij we de privacy van alle betrokkenen respecteren. Het is belangrijk voor ons om een cultuur te creƫren waarin het melden van grensoverschrijdend gedrag wordt aangemoedigd en gerespecteerd.

Door het aanstellen van een club-API kunnen we samen werken aan het voorkomen van dergelijke incidenten en het garanderen van een veilige omgeving voor iedereen. 


Wie?

Mijn naam is Els De Wael. Ik ben de Aanspreekpersoon Integriteit (Club-API) van TK Meldert. In het dagelijkse leven ben ik preventieadviseur, maar vooral ook mama van een jonge voetballer. Ik geloof sterk in het belang van een veilige en respectvolle omgeving voor alle leden, waar iedereen met plezier kan sporten. 

Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van TK kan je bij mij als Club-API terecht met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. 

Je kan me een mailtje sturen op api@tkmeldert.be, contact opnemen via PSD of bellen op 0473/70.23.56. Op dinsdag en donderdag ben ik aanwezig op de club en kan je mij persoonlijk aanspreken. Als Club-API luister ik naar je vraag of verhaal, behandel jouw melding in alle discretie en verleen ik je advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

Aarzel niet om contact op te nemen als je iets wilt melden of als je vragen hebt. Samen staan we sterk tegen grensoverschrijdend gedrag en werken we aan een positieve en veilige omgeving voor iedereen.

Bekijk andere berichten

Mosselfestijn 2024
Mosselfestijn 2024

Het traditioneel mosselfestijn van TK Meldert heeft plaats op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober!